KANTINE OG BUFFET DISKE
En velindrettet kantine højner kundernes og medarbejdernes appetit og trivsel.
Men kantinen skal samtidig være effektivt indrettet, således at bespisningen af medarbejderne kan foregå gnidningsløst og uden kaos.
Mange virksomheder er klar over vigtigheden af, at kantineområdet fungerer optimalt.
Fordelene ved en god kantine inkluderer forbedret medarbejdertrivsel, øget produktivitet, fremme af sociale relationer og muligheden for sundere kostvalg. En indbydende kantine kan også reducere stress og skabe et positivt arbejdsmiljø.

For at indrette diskområdet optimalt i en kantine er der flere faktorer at overveje:
-
Flow og tilgængelighed: Sørg for, at der er tilstrækkelig plads, så gæsterne kan bevæge sig frit omkring buffetdiskene.
Overvej, hvordan folk naturligt bevæger sig, og placer retterne i en logisk rækkefølge fra kolde til varme retter. -
Variation og præsentation: Tilbyd en bred vifte af retter for at imødekomme forskellige kostbehov og præferencer.
Præsentationen af maden er også vigtig; brug flotte fade og dekorative elementer for at gøre buffeten indbydende. -
Temperaturkontrol: Sørg for, at varme retter holdes varme, og kolde retter holdes kolde for at sikre fødevaresikkerhed.
Brug varme- og kuldeholdende serveringsudstyr. -
Fleksibilitet: Overvej muligheden for at ændre buffeten baseret på sæson, højtider eller forskellige temaer for at holde menuen interessant.
VISUEL FUNKTION
En indbydende, funktionel og hygiejnisk kantine- eller buffetdisk er af stor betydning, uanset hvilken type kantine der tænkes på.
Uanset om du ønsker en buffetløsning med ren selvbetjening, eller om din kantine mere egner sig til en mere traditionel diskløsning med betjening og betaling, er der flere vigtige ting, der skal være på plads og projekteres korrekt – både til den aktuelle opgave og for at fremtidssikre diskområdet og gøre det fleksibelt.
En disk skal i de fleste tilfælde indeholde mange forskellige funktioner, som kold- og varmsektioner i forskellige størrelser og inddelinger, samt plads til tilbehør som brød og diverse, der på en eller anden måde vil passe til det, der serveres på dagen.
At få det rigtige ‘flow’ i disk- eller buffetforløbet er også vigtigt. Det første, man møder i diskforløbet, skal ikke være den varme mad.
Samtidig er det vigtigt, at der også er lidt ekstra plads til variationer. Der skal også tages stilling til, hvor service og bestik befinder sig i diskforløbet.
Ud over selve indretningen af diskområdet og indholdet af udstyr (f.eks. varme- og kolde sektioner) er pladsen mellem de forskellige sektioner også af stor betydning. Man skal kunne komme rundt uden at skulle stå i kø, og der skal være et godt overblik over, hvor kunden/gæsten finder det, der ønskes.
Dernæst skal hygiejnen også være på plads, så diskområdet altid ser indbydende og godt ud. Samtidig skal det være let for kantinepersonalet at holde diskområdet pænt og let at komme til, når der skal fyldes op.
Lad mine mange års erfaring med indretning af kantine- og diskområder komme dig til hjælp og i mål med dine ønsker.
Kontakt mig, og lad os tale om mulighederne vedrørende indretning og materialevalg, samt lad mig hjælpe dig med valg af leverandør i forhold til indkomne tilbud ud fra de ønsker, du har til dit projekt.