Rådgivning2025-03-03T17:15:39+01:00

RÅDGIVNING

Uanset om der er tale om et nyt produktionskøkken, renovering af et eksisterende køkken, indretning af et kantineområde med tilhørende buffetdiske eller vogne til madtransport, bør ethvert projekt indledes med en udveksling af ønsker og idéer.

Her er det vigtigt, at de daglige brugere også inddrages i processen. Det er trods alt dem, der skal arbejde med tingene efterfølgende.

Med mine mange års erfaring vil jeg bidrage med mine forslag og synspunkter – og i nogle tilfælde vil jeg også udfordre nogle af de ønsker og idéer, der kommer frem.

For at du som kunde kan få det optimale udbytte af min konsulentbistand, er det nødvendigt at se, hvad der realistisk er af muligheder ud fra de ønsker og tanker, der er til projektet.

I skal se mig som den professionelle sparring, hvor vi i fællesskab finder den rette løsning. Dette gælder både hvad angår indretning af køkkenet eller kantinen, den daglige drift, flowet for dit personale og miljøet.

I dag, hvor den totale driftsøkonomi (TCO) i udstyrets levetid spiller en stor rolle, kan jeg hjælpe dig med det rigtige valg af udstyr og maskiner. Mange kigger kun på effektforbruget, men det vil være det rigtige at kigge på det totale CO2-aftryk, og det vil jeg kunne hjælpe dig med at få styr på.

Lad mig kigge på din “maskinpark” i køkkenet og komme med forslag til at nedbringe både dit energiforbrug og det CO2-aftryk, din produktion sætter.

Lidt eksempler på spørgsmål og svar…

Man kan købe sig fattig i udstyr og måske komme til at stå med en maskine eller en køkkenindretning, som ikke passer til opgaven.
Nedenfor kan I se nogle af de spørgsmål, der er vigtige at forholde sig til, samt de spørgsmål, jeg ofte får stillet…

Hvad er vigtigt ved planlægning af et nyt køkken ?2025-02-15T08:17:40+01:00
  • Dimensionering- arealbehov til den kommende produktion
  • Kommende produktionsform
  • Flow gennemkøkkenet lige fra varermodtagelse til affaldshåndtering
  • In- house eller ekstern levering af mad, eller måske begge dele
  • Behov for køle- frysekapacitet
  • Behov for forsyningsinstallationer som EL – Vand – afløb – ventilation og lign.
  • Fokus på forbrug af energi
  • Arbejdsmiljø for personale, herunder også personalefaciliteter
  • Det rigtige produktionsudstyr til opgaven
  • Korrekt opstart og instruktion af personale
  • Plan for løbende vedligeholdelse af køkken og maskiner
  • og andet der har betydning for din kommende produktion…

Kontakt mig, så vi sammen kan se på opgaven.
Jeg kan hjælpe dig med et indretningsforslag samt en bestykningsliste som du kan benytte til indhentning af tilbud.

Har jeg fået den rigtige pris på det rigtige udstyr ?2025-01-13T18:47:41+01:00
  • Indhent gerne flere tilbud.
  • Få tilbud på optioner, hvis der findes flere muligheder, så du selv kan vælge.
  • Tjek at de tilbud du modtager indeholder alt hvad du skal bruge,
    så du ikke får unødvendige ekstraomkostninger.
  • Få oplyst driftsomkostningerne, som f.eks. strøm- og vandforbrug.
  • Sørg for at tjekke om dit ventilationsanlæg er tilstrækkeligt.
  • Tjek at opstilling og montage er indeholdt i det tilbud du vælger.
  • Sørg for fragt og levering indeholdt i tilbuddet
  • Få tilbud på en serviceaftale på det tilbudte udstyr.
  • Tjek at der er beskrevet garantiperiode.
  • Garantiperiode skal gælde fra opstart af udstyr / maskine.
  • Hvis du selv skal sørge for installationer gøres klar, så få det klart beskrevet.
  • og andre krav du har til det ønskede udstyr…

Du kan få min hjælp til at gennemgå de indkomne tilbud.

Lad mig hjælpe med at vælge det rigtige udstyr til opgaven og til den rigtige pris.

Hvor lang levetid har mine nuværende maskiner ?2025-01-13T19:02:29+01:00
  • Det er vigtigt at kende “levetiden” på de eksisterende maskiner og udstyr.
  • Lav en prioriteret liste over dit udstyr, så du ved hvad der står til udskiftning først.
  • Få opdateret denne liste minimum en gang om året.
  • Listen skal også indeholde nyprisen på tilsvarende nyt udstyr.
  • Tjek hvilket udstyr det betale sig at udskifte først.
  • Sørg altid for at være på forkant med hensyn til standen på dit udstyr.
  • Pludselige nedbrud er ikke kun dyrt i indkøb af nyt udstyr, men kan skade dig daglige produktion.

Jeg kan gennemgå dit køkken og opstille en prioriteret liste for dig.

Hvilken ovntype og størrelse passer til min produktion ?2025-02-15T08:19:07+01:00
  • Overvej nøje hvilke krav du har til den ovn du overvejer at anskaffe
  • Opstil de vigtigste punkter inden du indhenter tilbud
  • Hvis det er en udskiftning af en eksisterende ovn, skal du sikre dig at dine installationer er tilstrækkelige
  • Hvis det er en ny ekstra ovn, skal du sikre dig at du har mulighed for at kunne få fremført de tilstrækkelige installationer
  • Stil krav til den leverandør du vælger at få tilbud fra
    • det kan være om alle ydelser i forbindelse med leveringen er inkluderet i prisen
    • det kan være om der er grundig instruktion i brug af ovnen
    • hvilken garanti gives der, og er der mulighed for en serviceaftale
    • forventet leveringstid
  • Få gerne tilbud på en option til ovnen, for det kunne være du dermed kunne sparre penge
  • Og meget mere …

Lad mig hjælpe med at gennemgå indkomne tilbud, så du får den rigtige ovn til den rigtige pris

Kan det betale sig med varmepumpe på opvaskemaskinen ?2025-02-15T08:26:09+01:00
  • En varmepumpe er væsentlig anderledes end en varmeveksler.
  • I de fleste tilfælde er en varmepumpe en god investering selv om den er dyr i indkøb.
  • Varmepumpen har en langt bedre udnyttelse af den naturlige varme der altid er i en industriopvaskemaskine.
  • Du får udnyttet afkastvarmen til opvarmning af det nye vand du skal bruge til f.eks. slutskyl, og samtidig får du nedkølet luft ud i rummet.
  • Afkastluften fra en maskine med varmepumpe vil have en temperatur der er betydeligt mindre end afkastluften fra en maskine med almindelig varmegenvinding.
  • Da luften er koldere, er fugtighede i afkastluften betydeligt mindre, hvilket er positivt for indeklimaet.
  • Med en varmepumpe kan du i de fleste tilfælde skrue væsentligt ned for ventilationsbehovet i opvaskerummet.
  • Mindre udsugning sparer penge.
  • Med en varmepumpe på en hætteopvaskemaskine, kan du i de fleste tilfælde helt undværer et kondens emfang over opvaskemaskinen, ved blot at montere den normale rum- udsugning over tørrebanen.

Lad os tage en uforpligtende samtale om hvad der bedst kan betale sig i din opvask.

Hvilken type madtransportvogn skal jeg vælge ?2025-02-15T08:40:11+01:00
  • En madtransportvogn er ikke bare en “kasse” på hjul, men en vigtig del for at kunne transportere mad forsvarligt og fødevaremæssigt korrekt.
  • Tidsfaktoren er vigtig at kende, fra lastning af vognen til maden skal serveres.
  • Hvordan transporten af vognen skal foregå er en vigtig del.
    • Manuel intern håndtering
    • Trucktransport
    • AGV transport
    • Conveyor transport
    • Uden for bygningen
    • På lastbil
  • Hvis transporten er i GN kantiner (bulk), skal vognen udformes på en måde.
  • Hvis transporten er som bakkeservering, skal vognen udformes på en anden måde.
  • Vognen skal være tilstrækkelig og korrekt isoleret for at kunne overholde temperaturkravene under transporttiden.
  • Vognen kan forsynes med forskellige kølesystemer, som Peltier eller kompressorkøling.
  • Vognen kan forsynes med cirkuleret varme, eller en kombination af varme og køl.
  • Ventileret køling og varme er langt at foretrække, og billigere i vedligeholdelse.
  • Stil høje krav til madvognen, både hvad angår konstruktionen, hygiejnen, kapaciteten og funktionerne.
  • Hjulene på vognen skal være af den rette størrelse og kvalitet for at klare belastningen.
  • Hvis der ønskes mulighed for udtræk af HACCP er det også en mulighed fra visse producenter.
  • Stil krav til din leverandør om dokumentation på den tilbudte madtransportvogn.
  • Madtransportvogne kan speciel udformes, så de passer til netop dit behov og opgave.

Gennem mange år har jeg udviklet specielle madtransportvogne, samt deltaget i videreudvikling af madvogne og kan derfor hjælpe dig med det rette valg, samt en beskrivelse du kan benytte til at indhente pris på den rette madtransportvogn til din opgave.

Er det nødvendigt med en serviceaftale på mit udstyr ?2025-02-15T08:52:52+01:00
  • En serviceaftale er vigtig at få tegnet på enhver maskine / udstyr i dit køkken
  • En serviceaftale sikre dig at dit udstyr altid er funktionel i orden og klar til din daglige produktion
  • Ved indgåelse af en serviceaftale med din leverandør, kan du i flere tilfælde samtidig sikre dig en længere og bedre garantiperiode
  • Få tegnet serviceaftale allerede ved installation af nyt udstyr
  • Husk at der f.eks. ved køle- frost installationer er lovkrav om periodiske serviceeftersyn
  • Ved løbende at holde dit udstyr i orden, forlænger du levetiden, hvilket i sidste ende betyder du sparre penge
  • Et pludseligt nedbrud, på grund af manglende vedligehold, koster mere end løbende vedligehold
  • Husk altid at du er afhængig af at dit udstyr virker optimalt til din daglige produktion

Lad mig hjælpe dig med at få den rigtige serviceaftale på dit udstyr fra din foretrukne servicepartner.

Professionel rådgivning

Korrekt rådgivning er en vigtig parameter for at kunne indkøbe og drifte de rigtige maskiner til den aktuelle produktion.

Tanken bag Hansen Design er at kunne tilbyde rådgivning inden for alle de områder der dækker et moderne produktionskøkken.

Kontakt mig, og lad os tage et uforpligtende møde om din opgave.
Efter mødet aftaler vi næste skridt, som oftest vil være, at jeg sender dig et tilbud på opgaven.
Når du har modtaget tilbuddet, og vi er enige om opgaven, vil du modtage en ordrebekræftelse som aftalegrundlag, og jeg opstarter den aftalte opgave.

Go to Top